FOLYÉKONY NITROGÉNMÛTRÁGYA

NITROSOL

Karbamid és ammónium-nitrát: 28%-os hatóanyagú vizes oldata. A Nitrosol a gabonatermesztésben és az öntözéses növénytermesztésben kiválóan alkalmazható permettrágya. Õsszel - szántás elõtt - elõsegíti a szármaradványok bomlási és humifikációs folyamatát, ezen kívül tavaszi fejtrágyázásra is használható. A levélre juttatott tápanyag a növény anyagcsere-folyamatába közvetlenül bekapcsolódik.

Javasolt mûtrágyázási adatok (tájékoztató jelleggel):
Gabona (tavasszal): 10-100 l/ha
õsszel: 50-200 l/ha
Rét-legelõ: 20-200 l/ha

Sörárpa termesztéshez különösen ajánljuk a Nitrosol Ca mûtrágyát, melynek hatóanyaga 17% Nitrogén és 8,5% CaO. Szállítása közúton a vevõ tartályában, vagy vasúti kocsiban történik.


FOSZFORTARTALMÚ MÛTRÁGYÁK

Szuperfoszfát: 19% hatóanyagú granulált mûtrágya, melyben 12 S is található.

Hyperfoszfát: 26% P, 2% MgO, 40% CaCO3, granulált foszfát mûtrágya. Használata a magas mésztartalma révén elsõsorban savanyú és gyengén savanyú talajokban ajánlatos. Különösen alkalmas célirányos foszfáttrágyázásra szántóföldön, réten és legelõn.

MAP: (Monoammónium-foszfát) Legtöményebb mûtrágyánk 52% P, 11% N tartalommal. Granulált, felhasználható valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúrában.


KÁLI MÛTRÁGYÁK

Kálium-klorid: Hatóanyagtartalma: 60% kálium. Szemes, jól szórható, elsõsorban õszi kijuttatásra ajánlott mono mûtrágya.

Kálium-szulfát: Hatóanyaga 50%. Felhasználható valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúrában, különös tekintettel a klorid érzékeny növények (burgonya, dohány, bogyósok stb.) káliumellátására. Savanyú kémhatása miatt savanyú talajokra nem ajánlott!

Hyperkáli: 0-18-18 Hatóanyaga: 18% foszfor 18% kálium Kiválóan alkalmas szántóföldi kultúrákra, valamint rétre, legelõre istállótrágya alkalmazása nélkül. Mésztartalma: 35%

Hyperkáli: 0-22-10 Rétre, legelõre alkalmas, közepes adagú istállótrágya alkalmazása mellett, valamint káliummal jól ellátott talajokra.

NPK MÛTRÁGYÁK


1.) Komplexek: 2-4 mm szemcseméretû granulátum, amelynek színe az alapanyagoktól függõen fehér, szürkés, vagy rózsaszín lehet. Jól szórható, a hatóanyag eloszlása egyenletes és a növények által könnyen felvehetõ.

2.) Kevertek: Az ésszerû és gazdaságos kompromisszum! Bulk-blending (ömlesztve kevert) technológiával készül. A három alapanyag (NPK) azonos mérettartományba esõ szemcsékbõl áll. Elõnye, hogy az adott növényi kultúra igényének és a talaj tápanyagellátottságának megfelelõ tápanyagarányú és mennyiségû mûtrágya juttatható ki - mindez kedvezõ áron, egyedi igények szerint is.